Posta Çeki Hesap Numaramız :
1.Emlak Vergisi İçin Posta Çek No: 232812
2.Çevre Vergisi İçin Posta Çek No: 654294 Bankalar :
Vakıflar Bankası Beşiktaş Şubesi Hesap No: 00158007300275260
Vakıflar Bankası Beşiktaş Şubesi IBAN No: TR20 0001 5001 5800 7300 2752 60
Halk Bankası Beşiktaş Şubesi Hesap No: 07000006
Halk Bankası Beşiktaş Şubesi IBAN No: TR20 0001 2009 7640 0007 0000 06
"Mutfaksız Kadınlar" fotoğraf sergisi, Ortaköy Hüsrev Kethüda Hamamı’nda açıldı…
Eklenme Tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe
Yazar Semail Şeren’in Doğu Anadolu’da mutfaksız evlerde yoksulluğa rağmen hayatta kalma mücadelesi veren kadınları anlattığı "Mutfaksız Kadınlar" kitabından oluşturulan fotoğraf sergisi Beşiktaş’ta açıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın katılımıyla gerçekleşen sergi açılışına sanatseverler de yoğun ilgi gösterdi.
Açılış töreni kapsamında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Semail Şeren’in sergi fikrini kendisiyle paylaşmasının ardından çok heyecanlandığını ifade etti ve şunları söyledi: "Sergideki görseller aslında hepimizin çok yakından bildiği; annelerimizin, ninelerimizin memleketlerindeyken yaşadığı görüntüler. Günümüzde hala bu fotoğrafların olması ve bunu sanatla birleştirerek insanlara aktarmak çok önemli bir atılım ve aynı zamanda çok önemli bir vizyonun ürünü. Dolayısıyla vizyonundan ve bunu sanatla birleşme fikrinden dolayı öncelikle Semail Şeren’e teşekkür ediyorum. Ekonomik kriz, pandeminin yarattığı ekonomik zorluklar, psikolojik etkileri vatandaşımızı daha çok sıkıntıya sokuyor. Bu konuyla ilgili yerel yönetimler olarak her geçen gün üstümüze daha fazla yük biniyor. Ancak bizler vatandaşımızın her türlü sorununda onların yanındayız. Geçtiğimiz ay içerisinde Avrupa’daki 2. büyük sergi salonuna sahip olan Mustafa Kemal Merkezi’mizde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile bir sergi gerçekleştirdik. 36 tane sanatçı eserlerini bağışladı. Böylece ÇYYD’den burs alan öğrencilerimize destek olduk. Dolayısıyla burada yapılan işte bu anlamda çok kıymetli. Beşiktaş’ı geçmişte olduğu gibi günümüzde de kültür sanatın merkezi konumuna getireceğiz. Bununla ilgili gerekli bütün adımları da atıyoruz; atmaya da devam edeceğiz. Beşiktaş Belediyemizde de görev yaparken kadınları bütün yönetim süreçlerinin merkezine koymaya özen gösteriyoruz. Kadınlarımıza hayatın her alanında destek olmaya devam edeceğiz."
Yazar Semail Şeren ise yaptığı açıklamada fotoğraf çekmeye 40 yıl önce amatör olarak başladığını belirtti ve "Fotoğraf sevgimim başrol oyuncuları her zaman yoksul çocuklar oldu. Onların yaşamlarından çok etkilendim. Fotoğraflarımda ülkemizdeki yoksulluğu, geri kalmışlığı gündeme getirmek istedim. Yoksulluk insanlarımızın kaderi değildir. Bu durumu değiştirebiliriz" şeklinde konuştu.
Onlarca kadının hayat hikâyesini yansıtan "Mutfaksız Kadınlar" fotoğraf sergisi, 20 Ocak’a kadar Ortaköy Hüsrev Kethüda Hamamı’nda ziyaretçilerini bekliyor olacak.
Adres: Ortaköy Mah. Muallim Naci Cad. Beşiktaş İST.