Beşiktaş’ta Gönüllülere Arama Kurtarma ve Yangın Eğitimi Verildi

Afet Yönetim Birimimiz, gönüllü vatandaşlara arama kurtarma ve yangın eğitimi vererek olası afetlere karşı bilinçlenmelerini sağladı...

Eklenme Tarihi: 26 Temmuz 2021 Pazartesi

Toplumların afetlere karşı hazırlıklı olmasında büyük önem taşıyan afetlere hazırlık çalışmaları, bireylerin bilinçlendirilmesi ve toplumda duyarlılık oluşturulması açısından önemli bir yere sahip. Afet Yönetim Birimimiz bu kapsamda Beşiktaş’taki gönüllü vatandaşlara ücretsiz arama kurtarma ve yangın eğitimi verdi. Prof. Dr. Aykut Barka Deprem Parkı’nda gerçekleşen eğitimde 6 istasyon kurularak vatandaşlara olası bir acil durumda yapılması gerekenler uygulamalı bir şekilde anlatıldı. İstanbul İtfaiyesi’nin gönüllü eğitmeni İsmet Macit tarafından verilen eğitim sonrası vatandaşlarımız belediyemize ve ekibimize teşekkür etti.

Afetlere hazırlık kültürünün bireylere kazandırılması konusunda farkındalık çalışmalarının önemine vurgu yapan Başkan Rıza Akpolat da şu açıklamayı yaptı: "Zor bir coğrafyada zor bir dönemde yaşıyoruz. Hem deprem kuşağında olmamız hem de çevresel felaketlerle sürekli karşılaşılıyor olmamız her duruma hazırlıklı olmamızı zorunlu kılıyor. Deprem başta olmak üzere ağır felaketlere karşı hazırlıklı olmak, felaket sonrasında çok iyi bir şekilde örgütlenmek için her yurttaşın temel eğitimleri alması hayatidir. Beşiktaş Belediyesi olarak yurttaşlarımızı felakete karşı hazırlamak bizlerin temel sorumluluğudur. Eğitime katılan hocalarımıza ve yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Arama kurtarma ve yangın eğitimlerinde bireysel müdahale konusuna dikkat çeken İstanbul İtfaiyesi gönüllü eğitmeni İsmet Macit ise şunları söyledi: "Biz bu eğitimlerde bireylerin herhangi bir acil durumla karşılaşması halinde etkili müdahaleyi yapmayı hedefliyoruz. Bu eğitimde altı tane istasyon oluşturduk. İstasyonların bir tanesinde içeride Beşiktaş Belediyesi’ne ait ekipmanların tanıtımını yaptık. İkincisinde bir arama kurtarma da kullanabilecekleri asgari nitelikteki beş tane düğümü öğrettik. Üçüncüsünde sedye bağlamayı, kazazedeyi sabitlemeyi ve tehlikeli ortamdan çıkartmayı gösterdik. Dördüncü eğitimde ise kurtarma ekipmanı olarak kullanılan tripod dediğimiz ekipmanı kullanmayı gösterdik. Beşincisinde kazazedenin bulunduğu yerden alınıp emniyetli bir alana çıkartılmasında kullanılabilecek hattı uygulamalı anlattık. Sonuncu olarak da yangınla mücadele eğitimini gösterdik. Katılımcılar kuru kimyevi tozu, karbondioksiti, köpüklü söndürme cihazlarını katı madde, sıvı madde ve gaz madde yangınlarında uygulamalı bir şekilde aldılar."