Sen de Bir Ateş Böceği Yak, Karanlığı Aydınlat!

"Şimdi de kadınlara yönelik siber şiddete karşı birlik olma zamanı..."

Eklenme Tarihi: 25 Kasım 2020 Çarşamba

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), kadına yönelik şiddetle mücadele kampanyası kapsamında bu sene kadınlara ve kız çocuklarına yönelik siber şiddete dur diyecek 1 milyon kişi arıyor. 25 Kasım - 10 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan kampanya, herkesi www.atesbocekleri.info sitesinde siber şiddet ile ilgili testi çözmeye ve arkadaşlarına meydan okumaya davet ediyor. Daha önce Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin "Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat" kampanyasına destek veren belediyemiz de yine kampanyanın destekçileri arasında yer alıyor.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olan 25 Kasım'da başlatılan "Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat" kampanyası kapsamında Türkiye'de binlerce kadın kendini güvende hissetmediği bölgeleri interaktif harita üzerinden "Ateş Böceği" ile işaretlemiş; belediyemiz de kampanyaya destek vererek Beşiktaş’taki kadınların kendini güvende hissetmediği karanlık sokak ve caddeleri aydınlatmıştı.

"Şimdi de kadınlara yönelik siber şiddete karşı birlik olma zamanı..."
www.atesbocekleri.info