Beşiktaş Kadın Muhtarlarıyla Çok Güçlü!

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun…

Eklenme Tarihi: 20 Ekim 2020 Salı

19 Ekim Muhtarlar Günü, Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Başkan Rıza Akpolat, ilçe protokolü ve muhtarlarımızın katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Beşiktaş Muhtarlar Derneği Başkanı Yeşim Özer günün anısına Atatürk Anıtı’na bir çelenk bıraktı. Muhtarlar Günü dolayısıyla bir konuşma yapan Yeşim Özer, Beşiktaş’a bir kadın olarak hizmet etmekten dolayı ayrı bir gurur yaşadığını ifade etti. Özer, konuşmasının sonunda her zaman yanlarında olan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a teşekkürlerini sundu.

Başkan Rıza Akpolat ise "Türkiye'de kadın muhtarların tüm muhtarlar içindeki oranı % 2,14 iken Beşiktaşımızda bu oranın % 56 olmasından dolayı gururluyuz. Demokrasinin en güçlü birleşimlerinden olan muhtarlarımızla Beşiktaşımıza birlikte sahip çıkıyor ve birlikte yönetiyoruz. Komşularımızla aramızdaki en sağlam köprü olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandı. Akpolat aynı zamanda muhtarlarımızın yer aldığı bir videoyu da sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Abbasağa Mahalle Muhtarı Yüksel Sağat yaptığı açıklamada 1994 yılından beri muhtar olduğuna değinirken "Abbasağa’ya ve Beşiktaş’a hizmet etmekten dolayı ayrı bir gurur yaşamaktayım. Belediye Başkanımız Rıza Akpolat’la çalışmaktan ayrıca mutluyum. Mahalle sakinlerimizle artık bir aile gibiyiz. Onları mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Bebek Mahalle Muhtarı Ayşe Laplanche ise "Yaşadığım semti güzelleştirmek, semt sakinlerimizle, doğasıyla, kültürüyle eksiklerini gidermek benim için çok büyük bir mutluluk. Beşiktaş Belediye Başkanımız Rıza Akpolat’ın her zaman yanımızda olmasından dolayı işimiz oldukça kolaylaşıyor" açıklamasında bulundu. Dikilitaş Mahalle Muhtarı Nurcan Sızmaz da "Muhtarlık, vatandaş ile mülki ve idari amirler arasında bir köprüdür. Tarafımıza ulaşan talep ve isteklerin sorunsuz bir şekilde çözüme ulaşması hem bizi hem de vatandaşımızı mutlu etmekte. Bu bağlamda Beşiktaş Belediye Başkanımız Rıza Akpolat’a ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Beşiktaş’ta doğup büyüdüğünü belirten Gayrettepe Mahalle Muhtarı Semiha Kara "Beşiktaş’a hizmet etmek benim için bir onurdur. Bu ilçe benim için her zaman dostluk, kardeşlik ve barış duyguları demektir” şeklinde duygularını ifade ederken Konaklar Mahalle Muhtarı Aslı Akyüz de "Beşiktaş İstanbul’un en güzel ilçelerinden; Konaklar Mahallesi de Beşiktaş’ın en güzel mahallelerinden biri. Burada muhtarlık yapmak bir ayrıcalık. Mahallemi ve muhtarlık yapmayı çok seviyorum. Ayrıca bir kadın olarak bu işe talip olmak her şeyden daha güzel” ifadelerini kullandı.