Beşiktaş’ta Eğitim Seferberliği Başlattık!

Ortak geleceğimiz için eğitim seferberliğine her birlikte destek olalım…

Eklenme Tarihi: 24 Eylül 2020 Perşembe

Belediyemiz, pandemi süreci boyunca hayata geçirdiği önemli projelere bir yenisini daha ekleyerek  "Askıda Cihaz" kampanyası başlattı. Kampanyayı duyuran Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Uzaktan eğitime önemli bir destek sunarken bu süreçteki fırsat eşitsizliğini de ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Hiçbir çocuğumuzun yatağa aç, derse bilgisayarsız ve televizyonsuz girmeyeceği bir ülke amacıyla durmaksızın çalışıyoruz" dedi.

COVID-19 salgını ile birlikte ekonomik ve sosyal hayatın yanı sıra eğitim alanında da büyük zorluklar ortaya çıktı. Uzaktan eğitim sürecinin başlamasıyla birlikte binlerce vatandaşımız evlerinde eğitim için kullanılacak bilgisayar, tablet ve televizyon gibi cihazların eksikliğini yaşıyor. Belediyemiz de bu eksikliği gidermek adına hayata geçirdiği "Askıda Cihaz" kampanyasıyla ihtiyaç fazlası cihazları komşularımızdan veya diğer ilçe sakinlerinden alarak ihtiyaç sahibi öğrencilerimize teslim ediyor.

askida.besiktas.bel.tr web adresi üzerinden belediyemize başvuran gerçek ihtiyaç sahibi öğrenciler, askı sistemine ihtiyacı ile birlikte ekleniyor. Evinde çalışır durumda olan bilgisayar, tablet, televizyon ya da bu kampanya için satın aldığı cihazları, ihtiyaç sahibi öğrencilere belediyemiz üzerinden ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız da yine başvuru ile sisteme ekleniyor. Başvuru süreçleri sonrasında belediyemize ulaşan ve sisteme dâhil edilen talep ve bağışlar incelenerek kampanya için uygunluğu teyit ediliyor. Bu sayede uygun cihazlar öncelikli ihtiyaç sahiplerine, belediye ekiplerimiz tarafından hızlı ve sorunsuz bir şekilde ulaştırılıyor. Kampanyaya Beşiktaş’ta yaşayan ve uzaktan eğitim sürecinde güçlük yaşayan, gerekli cihazlardan yoksun olan öğrenciler ve aileler başvurabiliyor. Dayanışmaya katılmak ve cihaz bağışlamak içinse Beşiktaş’ta oturma şartı aranmıyor.

Eğitime erişimde fırsat eşitliğinin sağlaması noktasında yerel yönetimlerin üzerine büyük sorumluluk düştüğünü dile getiren Başkan Rıza Akpolat da kampanyayla ilgili şunları söyledi: "Bugün, birlikte yürüttüğümüz mücadelenin yanına dayanışma gücümüzü de koyarak uzaktan eğitimde ihtiyacı olan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını birlikte karşılıyoruz. Uzaktan eğitim süreçlerinde de maalesef tüm öğrencilerimiz eşit imkânlara sahip değil. Bu nedenle ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek olabilmek amacıyla ‘Askıda Cihaz’ kampanyasını başlattık. Oluşturduğumuz askida.besiktas.bel.tr web sitesi üzerinden imkân sahibi komşularımız ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz arasında bir dayanışma köprüsü kurduk. Uzaktan eğitim için gerekli olan televizyon, tablet ve bilgisayar gibi cihazları ihtiyacı olan öğrencilerimize ulaştıracağız. Beşiktaş Belediyesi olarak salgınla mücadele sürecinde kurduğumuz sosyal dayanışma ağlarını güçlendirmeye ve çeşitlendirmeye, öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."