Beşiktaş’ta Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi Çalışmaları Hızlandı!

Kadınların çok amaçlı olarak kullanabileceği, güzel vakit geçirerek günlük hayatın stresinden uzaklaşacağı Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimizde son hazırlıklar tamamlanıyor...

Eklenme Tarihi: 13 Ağustos 2020 Perşembe

Belediyemiz, kadınların karşılaştıkları şiddet sonrası psikolojik destek alabilecekleri, sosyal haklarını öğrenip atölyeler düzenleyebilecekleri Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi projesini önümüzdeki aylarda hayata geçirecek.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sunmak için çalışmalar yürüten belediyemiz, içeriğini kadınların belirleyeceği önemli bir projeye imza atıyor. Kadınların sosyal hayatta kendi haklarını daha iyi savunabilmeleri ve günlük hayatta karşılaştıkları şiddet sonrası psikolojik destek alabilecekleri "Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi" önümüzdeki aylarda açılacak. Sadece kadınlara değil çocuklara yönelik atölye ve oyun alanlarının da yer alacağı merkezimizde, sivil toplum örgütlerinin kullanımına açık bir toplantı salonu da olacak.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, merkezimizde yapılan çalışmaları yerinde izleyerek mesai arkadaşlarından bilgi aldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzden sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Karaman ve Başkan Yardımcısı Ender Topçuoğlu ile birlikte incelemelerde bulunan Başkan Rıza Akpolat, seçim sürecinde Beşiktaşlı kadınlara verdiği sözü yerine getirdiğini belirterek şunları söyledi: "Kadınların yaşatacağı, üreteceği ve dönüştüreceği Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’nin içeriği yine kadınlardan gelen talepler doğrultusunda zenginleşecek. Beşiktaş’ın kadınlar için daha yaşanılır bir kent olması amacıyla çalışmalarımız devam edecek."