Olağan Dışı Yağışın Etkilerine Karşı Seferber Olduk!

Belediyemizin İSKİ iş birliği ile başlattığı altyapı çalışmalarının hayati önemi bir kez daha ortaya çıktı…

Eklenme Tarihi: 23 Haziran 2020 Salı

23 Haziran Salı günü İstanbul'da yaşanan fırtınada, ilçemizde tarihi ortalamaları aşan seviyelerde; metrekare başına yaklaşık 70 kg üzeri yağış düştü. Belediyemiz, şiddetli fırtınayla birlikte oluşan 43 su baskını ve 36 ağaç devrilme vakası tespit etti. Hazırlıklarını önceden yapan ekiplerimiz ise vakit kaybetmeden belirlenen noktalarda konumlanarak gerekli müdahalelerde bulundu ve ilçe sakinlerimizin mağdur olmasını engelledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Fırtına tahminlerinin ortaya çıktığı ilk andan itibaren belediyemizde bir ‘Kriz Masası’ oluşturduk. Muhtemel risklere yönelik sahada hazır bulunan ekiplerimiz, koordinasyon halinde gerekli müdahaleleri ivedilikle gerçekleştirmektedirler" dedi. Başkan Akpolat, Beşiktaş Belediyesi ile İSKİ’nin geçtiğimiz aylarda başlattığı altyapı çalışmalarını da hatırlatarak şunları ekledi: "Ortaya çıkan bu tabloda çok net bir şekilde görüyoruz ki, Beşiktaşımızın uzun yıllardır ihmal edilen altyapı sorunlarına yönelik İSKİ ile başlattığımız çalışmalar hayati önem taşımaktadır. Beşiktaş'ta bu tip durumları önlemek için kronik sorunlara kalıcı çözümler getiriyoruz."