Beşiktaş’taki Camiler Dezenfekte Ediliyor!

İlçemizdeki ibadethanelerde hijyen ve dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriliyor...

Eklenme Tarihi: 29 Mayıs 2020 Cuma

Beşiktaş Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgını sonrası ibadete kapatılan ve normalleşme adımları kapsamında 29 Mayıs’ta tekrar açılacak olan cami, mescit, cemevi, kilise ve sinagogları dezenfekte etti. İlçe genelinde uygulanan çalışmalar kapsamında belirlenen ibadethaneler belediye ekiplerimiz tarafından steril hale getirildi.

Salgın sonrası tüm dünyada yaşanan gelişmelerle birlikte Türkiye’de de normalleşme adımları atılmaya başladı. Kademeli olarak devam eden normalleşme süreci kapsamında ibadete kapatılan cami ve mescitler, 29 Mayıs tarihi itibarıyla Cuma namazıyla birlikte açılıyor. Ülke genelinde belirli hijyen kuralları kapsamında açılacak olan camilerde dezenfekte ve hijyen çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda belediyemize bağlı ekipler de kaymakamlıktan alınan izinle birlikte Beşiktaş'ta dezenfekte işlemlerine hız verdi. İlçemizdeki çalışmalar kapsamında yer alan ibadet alanları, Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerce dezenfekte edilerek 29 Mayıs’a hazır hale getirildi. Beşiktaş’taki ibadethanelerde yapılan dezenfekte işlemleri haftalık olarak düzenli bir şekilde gerçekleştirilecek ve gerekli alanlara sosyal mesafe kurallarına uygun olarak çizgiler çizilecek.

Vatandaşların sağlıklı koşullar altında ibadetlerini yerine getirebilmeleri için ibadethanelerin hepsinin dezenfekte edildiğini söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Beşiktaş’taki komşularımız gönül rahatlığıyla ibadetlerini yerine getirebilirler. 29 Mayıs’ta Cuma namazı kılınacak camilerin avlularına da sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak zemin işaretlemeleri yapılacak" şeklinde konuştu. Başkan Akpolat, vatandaşları sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda da uyardı.