Petival Bebek Parkı'nda Gerçekleşti!

Beşiktaş Belediyesi, Türkiye’nin ilk Evcil Hayvan ve Yaşam Festivali "Petival"e ev sahipliği yaptı.

Eklenme Tarihi: 25 Eylül 2019 Çarşamba

Petival Festivali, binlerce İstanbullunun katılımı ile Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde Bebek Parkı'nda gerçekleşti. Uzman eğitmenler, veterinerler, ünlü konuklarla söyleşiler, birbirinden eğlenceli ödüllü yarışmalar, showlar, çocuklar için atölyeler, evcil hayvan ürünlerinin satıldığı standların bulunduğu festivale; Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da eşi Derya Akpolat ve çocuklarıyla birlikte katılım sağladı. 20-21 ve 22 Eylül’de Bebek Parkı’nda gerçekleşen festivale can dostlarını alıp gelen vatandaşlar doyasıya eğlendi.

"Bu Festival Çok Önemli Bir Farkındalık"

Festivalin farkındalık yaratmak için çok önemli olduğunu ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Bu festival çok önemli bir farkındalık. Evcil hayvan sayısı Beşiktaş’ta oldukça fazla. İstanbul’da şu anda 130 bin tane sokak köpeği, 125 bin tane de sokak kedisi var. Yani bunlarla ilgili bir düzenlemeye ihtiyaç var. Farkındalığın oluşturulması, yeni projelerin planlanmasıyla ilgili önemli bir festival olduğunu düşünüyorum. Hem vatandaşların burada evcil hayvanlarıyla birlikte keyifli saatler geçirmeleri hem de bu farkındalığı oluşturmak için önemli bir etkinlik" şeklinde konuştu.

Başkan Akpolat sözlerine şöyle devam etti: "Bizler de Beşiktaş’ta projeler hazırladık. Hayvan ambulansımız en kısa zamanda hizmete başlayacak. Bir rehabilitasyon merkezimiz var, bunu polikliniğe çevireceğiz. Bunu tabi ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçe belediyeleri ile uyumlu hale getirip, eş zamanlı bir program uygulayacağız.”