Ayda Bir Gün Sokak Bizim!

Sokak Bizim Derneği, Beşiktaş Belediyesi ve Karaoğlan Gençlik Merkezi iş birliğiyle...

Eklenme Tarihi: 25 Eylül 2019 Çarşamba

Sokak kültürünü canlandırmayı, yaya öncelikli erişimi ve yaşanabilir sokakları temel alan “Ayda Bir Gün Sokak Bizim” etkinliği, 22 Eylül 2019 Pazar günü Beşiktaş Ali Suavi Sokak’ta gerçekleşti. Her ay “Ayda Bir Gün Sokak Bizim” etkinlikleri kapsamında belirlenen sokaklar; gün içerisinde araç trafiğine kapatılarak yayaların, bisikletlilerin, engellilerin kullanımına açılıyor.

“Ayda Bir Gün Sokak Bizim” etkinliği, günümüzde insanların içinde bulunduğu ulaşım ve trafik problemlerinden yola çıkarak, bu problemin sokak ve sokak kültürü üzerindeki etkileri hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. “Yaşanabilir sokak nasıl olur?” sorusuna cevap vermeyi amaçlayan etkinlik, sokağın farklı kullanımlarını kentlilerin keşfetmesini sağlıyor.

Bu ay “16-22 Eylül European Mobility Week - Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında Otomobilsiz Gün’de gerçekleşen etkinlikte; Beşiktaş Ali Suavi Sokak, Pazar günü saat 11.00-20.00 arasında araç trafiğine kapatılarak yaya ve bisikletlilerin kullanımına açıldı. Sokak Bizim Derneği, Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Karaoğlan Gençlik Merkezi tarafından organize edilen etkinlik; Beşiktaş Özgür Pedallar, Beşiktaş Kooperatif Girişimi, Buğday Derneği, Çöpüne Sahip Çık Vakfı, Çocuk Mekân, Yeşil Düşünce Derneği, Cep Sahne, Beşiktaş Arama Kurtarma Derneği, Pulsec, Okul Bostanları, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İmece Lab, 140 Journos, Belgesel Sinemacılar Birliği ve Heavenly Practice’in desteği ile gerçekleşti.

Etkinlik süresince sokakta her yaştan insanla çeşitli sanat atölyeleri, müzik dinletileri, sokak oyunları, tiyatro gösterileri, piknik, çocuklara yönelik resim atölyesi gibi çeşitli aktiviteler gerçekleşti. Beşiktaşlılar sokak kültürünü doyasıya yaşadıkları araçsız bir gün geçirdi. Sokaklarımızı geri almak, sokak kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak için ayda bir gün olsun "Sokak Bizim" dedik.