Çınar Ağaçlarının Budanamaması Hakkında Bilgilendirme

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Eklenme Tarihi: 04 Eylül 2019 Çarşamba

“İstanbul Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli tarafından yapılan araştırma çalışmaları sonucunda belirli alanlarda çınar ağaçlarında Çınar Kanseri (Ceratocytis Platini) hastalığı tespit edilmiştir. Karantinaya tabi olan bu hastalığın sağlıklı çınarlara bulaşmaması ve yayılmaması için alınması gereken önlemler bulunmaktadır. Bu hastalığın sağlıklı ağaçlara bulaşması, çınar ağaçlarında yapılan budamalar sonucunda açık yara dokusunun oluşması ve dezenfekte edilmemiş budama aletlerinin kullanılması sonucunda olmaktadır. Karantinaya tabi bu hastalığın ilimizde yayılmaması ve kontrol altına alınabilmesi için çınar ağaçlarında 3 yıl süreyle budama yapılmaması; eğer kuruyan ve kesilmesi gereken dal vesaire var ise budama aletlerinin dezenfekte edilerek işlemin yapılması gerekmektedir.”

Belediyemize gelen çınar ağacı budama talepleri, İstanbul Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 16 Ekim 2017 tarihinde iletilen yazı doğrultusunda değerlendirilecektir. (İlgili yazı için tıklayınız.)

Ancak ağaç kuru ve tehlike oluşturan bir durumdaysa, belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli çalışmalar yapılacaktır.

(İstanbul Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından budama yapılmaması ile ilgili alınan karar 16 Ekim 2020’de sona erecektir.)

Yeni Duyurular