100. Yıl Coşkusu Beşiktaş'ta!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!

Eklenme Tarihi: 20 Mayıs 2019 Pazartesi

Atamızın izinde, aynı kararlılıkla…
Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı konser programı ve 100. Yıl Yürüyüşü ile kutladı. Kutlamalar 7’den 70’e binlerce vatandaşı bir araya getirdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yılı Beşiktaş’ın dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde resmi törenle başlayan kutlamalar daha sonra Sanatçılar Parkı’nda düzenlenen Aylin Aslim ve REDD konseriyle devam etti. Konsere katılanlar Aylin Aslım ve REDD şarkılarıyla doyasıya eğledi.

Konserlerin sona ermesiyle binlerce vatandaş Balmumcu’da buluşarak Beşiktaş İskelesi’ne 100. Yıl Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Bayraklar ve marşlar eşliğinde coşkuyla yürüyen kalabalığa en önde Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, eşi Derya Akpolat ve CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil eşlik etti. Yürüyüşe STK’lar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, belediye personeli ve CHP Beşiktaş İlçe Yönetimi de katılım gösterdi. Gencinden yaşlısına herkes ellerinde bayraklar, dillerinde marşlarla Ata’yı andı.

"Yeni Bir Başlangıç Ancak Gençlerle Mümkün!"
Yürüyüşün ardından vatandaşlarla bayram coşkusunu paylaşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat duygularını şu şekilde ifade etti: “100 yıl önce bugün Ulu Önder Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. 16 Mayıs’ta Beşiktaş’tan bir istimbota binerek Bandırma Vapuru'yla, Samsun’a doğru yola çıktı. Biz Beşiktaş’ta yaşayanların da bu sorumlulukla hareket etmesi gerekiyor. Mustafa Kemal bu bayramı gençliğe hediye etti. Çünkü yeni bir başlangıç ancak gençlerle mümkündür o bunun çok iyi farkındaydı. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Saatler tam 19.19’u gösterdiğinde ise tüm Türkiye’de olduğu gibi Beşiktaş’ta da binlerce vatandaş Ata’nın en sevdiği halk oyunlarından olan "Atabarı"nı oynadı.